HPD Pločno iz Posušja: Otvoreno društvo s ekološkim i planinarskim ciljevima

HPD Pločno iz Posušja je društvo otvorenog karaktera te se mogu učlaniti svi građani. Društvo osim planinarskih pohoda ima u cilju organiziranje različitih akcija ekološkog karaktera i sudjelovanje u raznim akcijama općeg značaja.

U svom vlasništvu imaju Planinarski dom Masna Luka koji slovi za jedan od najljepših i najuređenijih domova u BiH, Hrvatskoj pa i šire.

Dom je u završnoj fazi izgradnje, tj. nije sasvim dovršen, ali se u njemu može spavati te organizirati različite manifestacije. Dom je opremljen svim potrebnim sadržajima: voda, električna energija, internet, mini kuhinja, centralno grijanje u cijelom objektu, 21 wc i 7 kupaonica. Kada dom bude u cijelosti završen, imat će restoran sa 160 mjesta te kuhinju uz restoran. Postoji pristup svim kategorijama vozila asfaltiranom cestom do doma, veliki parking, mjesto za kampiranje, igralište za djecu, te u sklopu svega toga se nalazi i manji Zip-Line. Dom se grije na bio masu te na taj način čisti šume Parka Prirode Blidinje. Za toplu vodu su postavljeni solarni paneli na krov doma, a otpadne vode prolaze kroz najsuvremeniji Bio-Pročistač otpadnih i fekalnih voda, pa je voda koja nakon što prođe kroz njega potpuno čista. Dom djeluje po uzoru na „Green Destination“  program i ni na koji način ne šteti okolišu. Via Dinarica ga je pohvalila kao primjer dobre prakse. Dom se nalazi na idealnom mjestu odakle polaze staze za Pločno, Veliki Vilinac te na sve dijelove Vran Planine.

Za smještaj kod HPD Pločno se možete javiti preko dostupnih metoda ispod.

Komentari su zatvoreni.

bs_BABosanski