Zimske radosti u Skijaškom centru Risovac

Uz sve atrakcije koje Park Prirode Blidinje ima, pronalasku zanimljivih i vama novih stvari nikad nema kraja. Kada dođe zima i snijeg na Blidinju navuče debeo snježni pokrivač, onda ovaj park postaje glavna odredišna točka za sve ljubitelje zimskih radosti iz regije i šire.

U sklopu Parka prirode Blidinje, na obroncima Čvrsnice smješten je skijaško-rekreativni centar „Risovac“. Na površini od 30 000 m2 nalazi se nekoliko staza te dvije žičare. Jedna od njih je žičara četverosjed Doppelmeyr kapaciteta 1942 osobe/h i dužine 929 m čija je startna točka na nadmorskoj visini od 1293 m, a odredišna na 1548 m; vožnja traje oko 6 min. Pored četverosjeda, tu je i mala vučnica, ski lift Doppelmeyr kapaciteta 563 osobe/h i dužine 262 m čija je polazišna točka na nadmorskoj visini od 1290 m, a odredišna na 1346 m; vožnja traje oko 2 min.

Za najmlađe tu je i mala žičara za skijaške početnike, tik do male vučnice. Osim ski staza tu je i staza za sanjkanje za najmlađe.

U Ski centru Risovac postoji i škola skijanja za sve početnike, ali i za one koji se žele usavršiti. Skijanje na nekoj od tri staze opremljene žičarom i četverosjedom kapaciteta cca 2000 ljudi u jednom satu ili jednostavno neki drugi vama prihvatljiv način uživanja u prirodi, ispunit će vaš zimski dan u našem Parku. 

Ništa se ne može usporediti s prelijepom bjelinom koja obavija prostore Blidinja u zimskom razdoblju. Predivno je doći u ovu idilu i prepustiti se čarima prirode; rekreirati se na ski stazama ili pak samo prošetati i uživati u miru i tišini.

Komentari su zatvoreni.

bs_BABosanski